Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, geçtiğimiz günlerde TRT Haber'de katıldığı bir canlı yayında, 2025-2027 dönemine ilişkin Orta Vadeli Program'ın yarın açıklanacağını belirtti.

Yılmaz, Orta Vadeli Program'ın temel çerçevesinin değişmediğini ifade ederek, programın hedeflerinin enflasyonu düşürmek, büyümeyi ve istihdamı koruyarak kalıcı sosyal refahı artırmak olduğunu vurguladı.

Güncellenmiş OVP üzerinde uzun süredir çalıştıklarını belirten Yılmaz, "Üç temel güncelleme yapıyoruz. Makroekonomik göstergeler, büyümeden milli gelire, ihracattan turizme kadar çeşitli makro rakamlarımızı yenileyeceğiz. Enflasyon rakamları da bu güncellemelerin içinde yer alacak. Bütçe büyüklükleri, bütçe açığı, harcamalar ve gelirler gibi tüm bu kalemler Orta Vadeli Program'ımızda bulunacak" dedi.

Üç ayaklı bir strateji izlediklerini belirten Yılmaz, "Para politikaları, maliye politikaları ve yapısal reformlar. Bu unsurları güncel OVP'de de göreceksiniz. Önümüzdeki Perşembe sabahı bu planı açıklamayı hedefliyoruz. Cumhurbaşkanımızın imzalaması ve Resmi Gazete'de yayımlanması gerekiyor. 5 Eylül Perşembe günü, Ekonomi Koordinasyon Kurulu üyeleriyle birlikte bu programın detaylarını kamuoyuyla paylaşacağız. Gerçekçi ve tutarlı bir programı, öngörülebilirliği artırıcı bir şekilde toplumumuzla ve ilgili kesimlerle paylaşmış olacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: TRT Haber