“Şerbetli Tatlılar Yerine Hafif Alternatifler Tercih Edilmeli”

Dr. Coşkuner, Ramazan ayı boyunca kısıtlı beslenmeye alışan vücudun, bayramda aşırı yiyecek tüketimiyle zorlanabileceğini ifade ederek, "Özellikle ağır ve şekerli tatlılardan kaçınılmalı. Hamur işi ve şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar daha sağlıklı bir alternatif olacaktır. Ancak sütlü tatlıları da küçük porsiyonlarda ve ölçülü şekilde tüketmek önemlidir," dedi.

“Su Tüketimine Dikkat Edilmeli”

Bayram boyunca yeterli sıvı tüketiminin önemine değinen Coşkuner, "Ramazan ayında sıvı tüketimi kısıtlı olduğu için bayramda en az 2-2,5 litre su içmeye özen gösterilmeli. Süt tüketimi de ihmal edilmemeli. Özellikle tansiyon hastaları ve ileri yaştaki bireyler, kafein oranı yüksek içeceklerden, yani çay ve kahveden kaçınmalı ya da tüketimini sınırlamalıdır," diye konuştu.

Dr. Coşkuner, Ramazan’daki sahur alışkanlığının bayramda gece yemek yeme alışkanlığına dönüşmemesi gerektiğini vurgulayarak, yeterli ve dengeli beslenme ilkelerine dikkat edilmesinin genel sağlık açısından büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Kaynak: İLKHA