Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, platformun amacı, strateji belgeleri ve eylem planlarının ilerleyişini şeffaf bir şekilde takip ederek, performans değerlendirmelerini yapmak. Platform, kamu hizmetlerinin etkinliğini artırmayı ve vatandaşların sürece daha fazla katılımını sağlamayı hedefliyor. Bakanlık ve ilgili kurumlar, bu sistem üzerinden eylem planlarının her aşamasını etkin şekilde izleyip raporlayabilecek.

Resim 91B3323C

Platform sayesinde, eylem planlarının gelişimi yakından takip edilecek, performans göstergeleri analiz edilecek ve belirlenen hedeflere ne ölçüde ulaşıldığı gözlemlenebilecek.

Ayrıca, Ulusal Eylem Planları İzleme Platformu'nun tanıtımı için bir web sitesi oluşturuldu ve platforma e-Devlet kapısı üzerinden erişim kolaylaştırıldı. Bu web sitesi, eylem planları ve strateji belgelerine ulaşım sağlarken, ilgili haberler, videolar ve süreçlerle ilgili açıklamalar içeriyor.

Kurumlar, platforma "https://ulusaleylem.aile.gov.tr" adresi üzerinden özel kullanıcı adı ve şifreleriyle ya da e-Devlet üzerinden giriş yapabiliyor.

Kaynak: AA