İlk olarak, Türkiye ve Arnavutluk Hükümetleri arasında stratejik ortaklığın derinleştirilmesi amacıyla "Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Kurulmasına Dair Ortak Bildiri" Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Rama tarafından imza altına alındı.

Tarım alanında ise Türkiye Tarım ve Orman Bakanlığı ile Arnavutluk Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanlığı arasında "Devlet Destekli Tarım Sigortaları Alanında İşbirliği" konusundaki niyet beyanı, Türkiye'den Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve Arnavutluk'tan Bakan Anila Denaj tarafından imzalandı.

İletişim alanında da önemli bir adım atıldı. Türkiye ile Arnavutluk arasında halkla ilişkiler ve iletişim işbirliğine dair mutabakat zaptı, Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun ve Arnavutluk Medya ve Enformasyon Ajansı Genel Müdürü Alteo Hysi tarafından imzalandı.

Eğitimde ise İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Arnavutluk'ta akademik şube açmasına yönelik protokol, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve Arnavutluk Eğitim ve Spor Bakanı Ogerta Manastirliu'nun imzalarıyla hayata geçti.

Kaynak: AA