Açıklamada, TMO'nun ürünleri kapalı depolar, lisanslı depolar ve gerektiğinde açık yığınlarda depoladığı vurgulanarak, açık yığınlarda ürün stoklamanın yıllardır başarıyla uygulanan bir yöntem olduğu ifade edildi. Bu yöntemin, zemin hazırlığı yapıldıktan sonra ürünlerin polietilen ile kaplanıp, dış etkilere karşı toprakla örtülmesi şeklinde gerçekleştirildiği ve TMO'nun bu yöntemi uzun yıllardır güvenle uyguladığı belirtildi.
2023 yılında TMO’nun rekor düzeyde alım yaptığı ve kapalı depo yetersizliğinden dolayı bazı ürünlerin Bandırma’daki Koyunculuk Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü arazisinde açık yığın sahasında depolandığı bildirildi. Bu sahada yapılan ürün stoklamasının mevzuata uygun şekilde gerçekleştirildiği ve yapılan analizlerde ciddi bir kayıp tespit edilmediği aktarıldı.
TMO, açık yığın sahasındaki stokların 30 Ağustos 2024 itibarıyla tamamen tasfiye edildiğini ve bu süreçte kaydedilen fire ve kıymet kaybının normal sınırlar içinde olduğunu açıkladı. Kurum, söz konusu iddiaların kasıtlı ve yanıltıcı olduğunu belirterek, kamuoyuna saygıyla duyurdu.