Bakanlıktan yapılan açıklamada, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü’nün, tüketicilerin mağduriyetine neden olabilecek uygulamaların tespiti ve önlenmesi amacıyla denetimlerin kesintisiz sürdüğü vurgulandı.

Açıklamada, mesafeli sözleşmeler, abonelikler, iş yeri dışında yapılan sözleşmeler, ön ödemeli konut satışları, devre tatil, bankacılık hizmetleri gibi tüketici sözleşmelerine ilişkin aykırı fiiller nedeniyle ocak-ağustos döneminde toplam 432 milyon 389 bin 365 lira para cezası uygulandığı bildirildi.

Ayrıca tekstil, ayakkabı, oyuncak, kırtasiye, çocuk bakım ürünleri ve deterjan gibi ürünlerin güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan denetimler sonucu 16 milyon 386 bin 452 lira, reklam ve haksız ticari uygulamalar kapsamında ise 165 milyon 41 bin 612 lira ceza kesildiği belirtildi.

Taşra teşkilatlarında da sürdürülen denetimlerde, fiyat etiketi, lokanta, kafe ve benzeri iş yerlerine yönelik yapılan incelemelerde tespit edilen aykırılıklar sonucu 201 milyon 506 bin 367 lira ceza uygulandı.

Bakanlık, tüketicilerin güvenli ürünlere erişimi ve kaliteli hizmet alımını sağlamak amacıyla saha denetimlerinin titizlikle devam edeceğini vurguladı.

Kaynak: İLKHA