Karahan, Reuters'a yaptığı açıklamada, "Sıkı para politikasını koruyarak, verilerin ve beklentilerin dezenflasyon patikamız doğrultusunda şekillenmesini bekleyeceğiz. Henüz bu konuda katedilecek mesafemiz olduğunu düşünüyoruz," dedi.

Karahan, "Aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş görmek istiyoruz," diyerek enflasyonu düşürme konusunda son derece kararlı olduklarını belirtti.

Mayıs ayında yüzde 75,45 ile 2022 sonundan beri en yüksek seviyeye ulaşan enflasyon, Haziran ayında yıllık bazda düşüşe geçti. Çarşamba günü açıklanan verilere göre, TÜFE yıllık yüzde 71,60'a gerilerken, Haziran ayında aylık fiyat artışı yüzde 2'nin altına düştü.

"Talepte dengelenme belirtileri ortaya çıkıyor," diyen Karahan, bunun fiyatlara da yansımaya başladığını ifade etti ancak tek bir veri üzerinden çıkarım yapmadıklarını vurguladı.

"Oynaklığın yüksek olduğu bu dönemde tek bir veri üzerinden çıkarım yapmak sağlıklı olmaz," diyen Karahan, "Merkez Bankası olarak kararlılıkla ve ihtiyatla hareket ediyoruz," dedi.

Kaynak: (Haber Merkezi)