TBMM Genel Kurulu, haftalık çalışmalarına 8 Ekim Salı günü başlayacak. Bu oturumda, Dışişleri Bakanı Fidan ve Milli Savunma Bakanı Güler, milletvekillerini işgal saldırıları ve Orta Doğu'daki son durum hakkında bilgilendirecek. Oturumun kapalı şekilde yapılması planlanıyor.

Oturumun ardından devam edecek görüşmelerde, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi ele alınacak. Teklif kapsamında Milli Eğitim Akademisi kurulması planlanıyor. Bu akademi, öğretmen adaylarına, teorik ve uygulamalı derslerden oluşan bir hazırlık eğitimi verecek. Adaylara, hazırlık eğitimi süresince belirlenen miktarda aylık ödeme yapılacak.

Sözleşmeli öğretmenler, üç yıllık çalışma sürelerini tamamladıktan sonra, talepleri doğrultusunda görev yaptıkları yerlerde kadrolu öğretmen olarak atanabilecekler. Kadroya atananlar, mazerete dayalı yer değiştirmeler dışında bir yıl boyunca bulundukları yerde kalacaklar.

Ayrıca, uyuşturucu madde üretimi ve ticareti gibi ağır suçlardan mahkum olan öğretmenlerin görevine son verilecek. Öğretmenlere yönelik "kasten yaralama", "tehdit", "hakaret" gibi suçların cezaları artırılacak ve hapis cezası ertelenmeyecek.

Görevdeki öğretmen ve uzman öğretmenlerden, 20 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar ve diğer şartları sağlayanlar başöğretmenlik unvanı için başvurabilecek.

Meclis ayrıca, Kişisel Verileri Koruma Kurulu'na üç yeni üye seçecek.

RTÜK Meclis'te Sunum Yapacak
İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki İslamofobi ve Irkçılık İnceleme Alt Komisyonu, bu hafta Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) yetkililerini dinleyecek.

Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu da toplanarak alt komisyonların kurulmasına ilişkin görüşmeler gerçekleştirecek.

Siyasi Partilerin Grup Toplantıları
Salı ve çarşamba günleri, Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak.

Kaynak: Haber Merkezi