TBMM'de hareketli günler yaşanıyor. Yeni ve sivil anayasa için ilk adımlar bu hafta atılacak. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, siyasi parti gruplarını ziyaret edecek ve yeni anayasa için görüşmeler yapacak.

Meclis Genel Kurulu'nda, enerji alanındaki yasa teklifinin genel görüşmelerine devam edilecek. Teklif, yerli üretim ve ithal doğal gazın Türkiye'de sıvılaştırılarak dünya piyasalarına LNG olarak sunulmasını içermektedir.

Bu düzenleme ile denizler ve göllerde yenilenebilir enerji üretim santrallerinin kurulması mümkün hale gelecek, ancak kıyı ve sahil şeritleri bu kapsamın dışında tutulacak.

Fahiş Fiyat Artışlarına Ağır Cezalar

Meclis gündeminde yer alan önemli yasa tekliflerinden biri de Ticaret Kanunu'nda yapılacak düzenlemeler olacak.

Yaklaşık 20 maddeden oluşan teklifte, aşırı fiyat artışı yapan işletmelere verilecek idari para cezalarının artırılması öngörülüyor. Ayrıca, işletmelere kapatma cezası getirilmesi de Meclis'teki görüşmelerde ele alınacak konular arasında yer alacak.

Bu hafta, Milli Savunma Bakanlığı'nın teşkilat yapısında yapılması planlanan değişiklikleri içeren bir teklifin de Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor.

Liderler, Salı ve Çarşamba günleri Meclis kürsüsünden milletvekillerine hitap edecekler.

Kaynak: (Haber Merkezi)