Toplantıda, Erdoğan’ın partinin kongre sürecini başlatması bekleniyor. Edinilen bilgilere göre, AK Parti Teşkilât Başkanı Erkan Kandemir, toplantıda il ve ilçe atama süreçlerindeki son durumu ve yaklaşan kongre hazırlıklarına ilişkin detaylı bir sunum yapacak. Kandemir’in, kongre süreci için hazırlanan takvimi de toplantıda paylaşması bekleniyor.

Hazırlanan taslağa göre, süreç eylül ayının son haftası veya ekim ayının başında mahalle ve köylerde yapılacak delege seçimleriyle başlayacak. Ardından kasım ayının başında, nüfusu 5 binin üzerindeki beldeler ve ilçelerde kongreler gerçekleştirilecek. İl kongrelerinin 2025’in başında tamamlanması ve 8. Olağan Büyük Kongre’nin mayıs ayında yapılması planlanıyor.

Erdoğan’ın, Büyük Kongre’de MKYK’da yüzde 60’ın üzerinde bir yenilik yapacağı öngörülüyor. Parti içindeki ana yönetim organı olan MYK’da ise, güçlü siyasi söylemleriyle dikkat çeken, parti politikalarının üretiminde daha etkin rol alabilecek yeni isimlere yer vereceği kulislerde konuşuluyor.

Kaynak: Haber Merkezi