1193: Haçlı Seferleri'ne karşı koyan ve Kudüs'ü fethederek İslam'ın altın çağlarından birini inşa eden Eyyubi Devleti'nin kurucusu Selahaddin Eyyubi vefat etti. Cihada adanmış bir hayat yaşayan Selahaddin Eyyubi, Kudüs'ün kurtuluşu için mücadele etmiş ve ümmetin acılarını dindirmek için çalışmıştır.

1949: Soğuk Savaş'ın bir ürünü olarak, Sovyet tehdidine karşı batılı ülkeleri bir araya getiren NATO, Washington'da imzalanan antlaşmayla kuruldu.

1979: Pakistan'da darbeyle devrilen Başbakan Zülfikar Ali Butto, idam edildi.

1986: Eski Emniyet Müdürü ve Vali İbrahim Ural, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kendisine işkence talimatı verdiğini iddia etti.

1991: Türkiye'de özel üniversitelerin kurulmasına şartlı izin verildi.

2006: Birleşmiş Milletler tarafından 8 Aralık 2005'te ilan edilen "4 Nisan Mayın Bilincini Geliştirme Günü" kapsamında ilk kez eylemler düzenlendi.

2013: Hamas'ın Siyasi Büro Başkanlığı'na Halid Meşal seçildi.

2016: Fransa'nın Calais kentindeki mülteci kampında yaşanan üzücü olayda, polisin kampı boşaltmasının ardından 129 çocuk kayboldu. Kaybolan çocukların organ mafyasının eline düştüğü endişesi dile getirildi.

2016: Nepal'de 2015 yılında meydana gelen ve 8 bin kişinin hayatını kaybetmesine neden olan deprem sonrası, "çocuk köle pazarı" kurulduğu ortaya çıktı. Bazı İngiliz ailelerin, evlerinde çalıştırmak için Nepalli çocukları bu pazardan satın aldığı öne sürüldü.

2020: Koronavirüs pandemisinin gölgesinde Türkiye'de yeni önlemler alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni tedbirler kapsamında 31 şehir araç giriş çıkışına kapatıldı, 20 yaş altındakilerin sokağa çıkması yasaklandı ve toplu alanlarda maske takılması zorunlu hale getirildi.

Muhabir: Basri Akaydın