1937: Türkiye, Irak, İran ve Afganistan arasında Tahran'da 'Sadabat Paktı' imzalandı. Bu anlaşma ile taraflar birbirlerinin iç işlerine karışmamayı, ortak çıkarları ilgilendiren konularda birbirlerine danışmayı, birbirlerine karşı saldırıda bulunmamayı ve sınırların korunmasına saygı göstermeyi taahhüt etmişlerdir.

1953: Millet Partisi, irticai faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle kapatıldı; partinin mal varlıklarına el konuldu.

1982: Saddam Hüseyin yönetimindeki Irak'ta ordu bir katliam gerçekleştirdi; 148 kişi yaşamını yitirdi. Duceyil şehrine aşiret liderleriyle görüşmeye giden Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin’in konvoyuna kalabalıktan ateş açılınca, Irak Ordusu'na ait helikopterler vatandaşların üzerine ateş açtı. Olayın ardından yüzlerce kişi tutuklandı, işkence gördü ve bazıları idam edildi.

1996: DYP-RP koalisyonu tarafından kurulan 54. Hükümet, Meclis'te 265’e karşı 278 oyla güvenoyu aldı. Refah Partisi’nin koalisyonun büyük ortağı olması ve Necmettin Erbakan’ın başbakan olması, askeri komuta kademesini rahatsız etti. Çeşitli bahanelerle 28 Şubat Postmodern Darbesi yapıldı ve hükümet düşürüldü; ardından kurulan Ecevit hükümeti ile Cumhuriyet tarihinin en büyük siyasi ve ekonomik krizi yaşandı.

2003: Sudan Havayolları’na ait bir yolcu uçağı Sudan'da düştü; 117 kişi hayatını kaybetti. Bu kazada iki yaşında bir çocuğun sağ kurtulması dikkat çekti.

2013: Mısır'da General Sisi'nin gerçekleştirdiği askeri darbeden sonra Cumhurbaşkanı Muhafızları binası önünde bekleyen göstericilere Cunta güçleri saldırı düzenledi. Saldırılarda 90 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 500 kişi yaralandı. 1500 gösterici gözaltına alındı.

2014: İsrail ordusu Gazze Şeridi'ne yoğun bir bombardıman başlattı. 51 gün süren saldırılarda 2 bin 205 Filistinli hayatını kaybetti; 100 binden fazla Gazzeli evsiz kaldı. 20 bin kişi geçici barınaklarda yaşam mücadelesi vermeye başladı. Uluslararası toplum, Birleşmiş Milletler okullarının bile hedef alındığı saldırıları değil, İsrail'in savunma sistemlerine takılan roketleri kınamayı tercih etti. 27 Ağustos’ta Hamas ile İsrail arasında ateşkese varıldı. Bu saldırılar, 6 yıl içinde Gazze Şeridi'ne düzenlenen üçüncü büyük saldırıydı. İsrail ordusu, 2008 Aralık ve 2009 Ocak aylarında Gazze'de 22 gün süren bir saldırı gerçekleştirmiş ve yaklaşık bin 400 Filistinli hayatını kaybetmişti.

2018: Çorlu'da meydana gelen tren kazasında, toprak kayması sonucu 5 vagon devrildi; 25 kişi hayatını kaybetti, 317 kişi yaralandı.

Muhabir: Murat Tanrıkulu