1971: Japonya'da Boeing 727 tipi bir yolcu uçağı ile bir Japon savaş uçağı Morioka semalarında çarpıştı. Kazada 162 kişi hayatını kaybetti.

1973: Üniversite giriş sınavı, soruların satılması nedeniyle iptal edildi.

1995: Çeçenistan ile Rusya arasındaki savaşı sonlandırmak için Grozni'de bir dizi anlaşma imzalandı. Ancak Rusya, bu anlaşmalara uymayarak Çeçenistan'a yeniden saldırı başlattı.

2002: Kongo Demokratik Cumhuriyeti ile Ruanda arasında, Orta Afrika'da istikrarsızlık ve milyonlarca insanın ölümüne yol açan savaşı sona erdirmek amacıyla bir barış anlaşması imzalandı. Ancak anlaşmanın ardından Müslümanlar katliam, sürgün ve baskılarla karşılaşmaya devam ettiler.

2006: İsrail hava kuvvetleri, güney Lübnan'daki Kana Köyü'nde üç katlı bir binayı bombaladı. Olayda 37'si çocuk, 60 sivil hayatını kaybetti. Bu olay, tarihe Kana Katliamı olarak geçti ve dünyada büyük yankı uyandırdı. İsrail ve Amerika, bu saldırı nedeniyle kınandı.

2008: Anayasa Mahkemesi, AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan davada kararını verdi. Mahkemenin 6 üyesi partinin kapatılması, 5 üyesi ise kapatılmaması yönünde oy kullandı. Yeterli çoğunluğa ulaşılamadığı için parti kapatılmadı, ancak 2008'de aldığı hazine yardımının yarısından mahrum bırakıldı.

2009: 3G teknolojisi, Türkiye'de resmi olarak kullanılmaya başlandı. Cep telefonlarından görüntülü konuşma ve daha hızlı internet erişimi gibi birçok yenilik getiren 3G, Türkiye'yi bu teknolojiyi kullanan 121. ülke yaptı.

Muhabir: Murat Tanrıkulu