656: Hazreti Osman'ın şehit edilmesinin ardından Hazreti Ali bin Ebi Talib, İslam’ın dördüncü halifesi oldu.

1920: Misak-ı Millî, Meclis’te kabul edildi. Meclis, Misak-ı Millî’de belirtilen sınırları koruyacağına yemin etti. Ancak Kurtuluş Savaşı’nda kazanılan zaferler, Lozan Anlaşması’nda Musul, Boğazlar ve Hatay gibi konularda verilen tavizlerle sonuçlandı.

1932: Türkiye, Milletler Cemiyeti’ne 56’ncı üye olarak kabul edildi. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra dağılacak olan bu cemiyetin yerine Birleşmiş Milletler kuruldu.

1932: Ezan’ın Türkçe okunması, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından duyuruldu ve ülke genelinde ezanın Arapça okunması yasaklandı. Bu uygulama, 1950'de Demokrat Parti iktidarına kadar devam etti.

1945: Çok partili sisteme geçişin ilk adımı atılarak Milli Kalkınma Partisi kuruldu. Partinin kurucuları arasında Nuri Demirağ, Hüseyin Avni Ulaş ve Cevat Rifat Atılhan gibi isimler bulunuyordu.

1953: Mısır'da cumhuriyet ilan edildi. Ancak bu cumhuriyet, uzun yıllar diktatörler tarafından yönetildi. 2012’de halkın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, askeri darbeyle iktidardan uzaklaştırıldı.

1993: Van'ın Bahçesaray ilçesine bağlı Sündüs Yaylası’nda, 14’ü çocuk, 8’i kadın, 2’si erkek olmak üzere toplam 24 kişi katledildi. Katliamla ilgili soruşturma başlatılmadı ve otopsi raporları hazırlanmadı. Katliamı haber yapan yerel gazeteler Van Valiliği tarafından toplatıldı.

Muhabir: Murat Tanrıkulu