Bakan Göktaş, sosyal medya düzenlemesi kapsamında özellikle yaş sınırı konusuna odaklandıklarını belirtti. Çalışmaların 13 yaş altı çocuklar ve 13-16 yaş arası gençler için iki ayrı kademe şeklinde yürütüldüğünü ifade etti.

"Çocukların internete erişimini yasaklamayı değil, onları sosyal medyanın zararlı içeriklerinden korumayı amaçlıyoruz." diyen Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu konuda hassasiyet gösterdiğini vurguladı.

Bakan Göktaş, dijital bağımlılığın gençler ve çocuklar için önemli bir sorun haline geldiğine dikkat çekerek, Aile Eylem Planı çerçevesinde bu konuda uzun süredir çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Düzenlemeyle ilgili kapsamlı bir çalışma yapıldığını belirten Bakan Göktaş,

İlgili bakanlıklar,

Alanında uzman isimler,

Aileler ve çocuklar,

Sosyal medya platformu temsilcileriyle görüşmeler yapıldığını aktardı.

Ayrıca, Bakanlık bünyesinde özel bir ekip kurulduğunu ve dünyadaki benzer uygulamaların incelendiğini dile getirdi.

Kaynak: Haber Merkezi