Ateşin önünde ter döken dönerciler, sıcaklığın kendilerini çok etkilediğini ifade ediyor. Ağrı’da hava sıcaklığı 37 dereceyi bulurken, ocak başında çalışan ustalar hem hava hem de ateşin ısısıyla baş etmeye çalışıyor. Ekmek parası için bu zorluğa katlanmak zorunda olduklarını belirten ustalar, kış mevsiminde ise bu durumun avantajını yaşadıklarını söylüyor.
Et döner ustası Ercan Demirkal, “Türkiye’nin her yerinde sıcaklar çok arttı. Bizim de 3 tane döner ocağımız ve bir de tandırımız var. Çok zorlanıyoruz ama yapacak bir şey yok. Ekmek parası için dayanmak zorundayız. Hava sıcaklığı 36-37 derece, ocağın sıcaklığı da eklenince 42 dereceye çıkabiliyor. Kışın bu sıcaklığın faydasını görüyoruz ama yazın çok çekiyoruz. Günde 8-9 saat ateşin önünde duruyoruz. Arkadaşlarla vardiyalı çalışıyoruz.” diye konuştu.
Tavuk döner ve tantuni ustası Enis Paçul ise sıcaklıktan çok rahatsız olduğunu dile getirdi.
Paçul, “Bizim için çok sıcak gerçekten. Kendimizi mangala atmış gibi hissediyoruz. Dışarıdaki sıcaklıkla ocağın sıcaklığı birleşince 60 dereceye yakın bir ısı hissediyoruz. Ama ekmek davası sonuçta, katlanıyoruz. Kışın soğuk bizi etkilemiyor ama yazın biz de pişiyoruz.” dedi.