Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Iğdır'a gelen Bakan Memişoğlu, önce Iğdır Valiliği'ni ziyaret etti ve Vali Ercan Turan ile birlikte İl Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Ardından AK Parti Iğdır İl Başkanlığı’na geçerek, sonrasında Iğdır Dr. Nevruz Erez Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulundu.

Iğdır'daki sağlık hizmetlerini değerlendiren Memişoğlu, kentin sağlık alanında daha iyi hizmet verebilecek kapasiteye sahip olduğunu belirterek, “Projesini tamamladığımız 400 yataklı hastanenin inşaatına yakında başlıyoruz,” dedi. Iğdır’ın sadece kendi bölgesine değil, çevresindeki illere ve uluslararası alanda sağlık hizmeti sunabilecek potansiyele ulaşacağını ifade etti.

Sağlıklı Hayat Merkezi projesi üzerinde de çalıştıklarını söyleyen Memişoğlu, "Iğdır’da olmayan Sağlıklı Hayat Merkezi'ni yakında inşa edeceğiz," şeklinde konuştu.

"Sağlık Teknolojisini ve Bilimini Üreteceğiz"

Temel sağlık hizmetleri ve aile hekimliğini güçlendirmeye devam edeceklerini vurgulayan Memişoğlu, sağlığı korumanın en büyük hedeflerinden biri olduğunu söyledi. Ayrıca dezenformasyonlara karşı hekimlerin ve toplumun dikkatli olmasını isteyerek, Türkiye’nin dünya çapında sağlık hizmetlerinde öncü bir ülke olduğunu belirtti. Memişoğlu, “Sağlık hizmetlerinin yanı sıra, sağlık teknolojisi ve bilimi üretme çalışmalarımızı sürdürüyoruz,” dedi.

Bakan Memişoğlu, cuma namazını Ulu Cami’de kıldıktan sonra Ağrı’ya hareket etti.

Kaynak: AA