Şahin, sosyal medya üzerinden yaptığı "Medyamıza Önemli Uyarı ve Hatırlatma" başlıklı açıklamasında, Narin Güran'ın hayatını kaybetmesinden sorumlu kişilerin yargı önünde hesap vereceğini belirterek şunları söyledi:

"Narin yavrumuzun acımasızca katledilişi yüreklerimizi yaktı. Cinayet yargının elindedir. Türk adaleti, suça karışanlara hak ettikleri cezayı verecektir. Ne yazık ki, olayla ilgili yayın yasağı olmasına rağmen bazı medya kuruluşlarının yargı kararlarını hiçe sayan ve sorumsuzca yaptıkları yayınlarla karşılaştık. Yayın yasağının kaldırılmasıyla birlikte haberlerin amacını aşan boyutlara ulaştığını gördük."

Şahin, bazı medya organlarının olayları sansasyonel hale getirdiğini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu kadar hassas bir konuda medyadan beklentimiz, sorumlu ve dikkatli bir habercilik sergilemesidir. Yargıya intikal eden konularla ilgili yayın yapılması serbest olmakla birlikte, yargı sürecini etkileyecek tutumlardan kaçınmak son derece önemlidir. 6112 sayılı Kanunumuzda yer alan 'Yayıncılık İlkeleri', Türkiye’deki tüm medya organlarının onayladığı 'Medya Etik İlkeleri' ve evrensel basın ilkeleri tüm basın mensuplarının bildiği kurallardır."

Şahin, bazı yayınların sorumluluk duygusundan uzak ve izlenme oranı kaygısıyla doğruluğu teyit edilmemiş bilgilerle yapıldığını vurgulayarak, "Reyting uğruna yalan ve yanlış bilgilerle yapılan yayınlar, toplumu rahatsız edecek seviyeye gelmiştir. Bu duruma rağmen uyarılarımızı dikkate almayan bir yayıncılık anlayışıyla karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi