Narin Güran, 21 Ağustos günü kuran kursundan çıktıktan sonra evine geldi ve “amcama gidiyorum” diyerek annesi Yüksel Güran’dan izin aldıktan sonra evden ayrıldı.

Evden ayrıldıktan sonra kuzenleri ve arkadaşlarıyla görüşen Narin’den bir daha haber alınamadı.

Diyarbakır'da Narin' I Arama Çalışmaları Bu Noktaya Yoğunlaştı 2

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan amca Salim Güran (46) çıkarıldığı mahkemece, “kasten öldürme” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlamalarıyla tutuklandı.

Narin’i bulmak amacıyla başlatılan arama çalışmaları sürerken, jandarma tutanağına göre, yapılan kamera çalışmalarında Narin’in 9 yaşındaki arkadaşı ile 18.47’de görüştüğü tespit edildi. Kamerada sadece arkadaşı gözükürken, Narin görüş açısı dışında. Söz konusu durum, küçük kızın arkadaşının psikolog ve pedagog eşliğinde alınan ifadesinde tespit edildi.

Diyarbakır'da Narin' I Arama Çalışmaları Bu Noktaya Yoğunlaştı 4

Aile ve akrabaları 15:15 – 19:30 (Narinin ailesi tarafından aranmaya başlandığı saat) arasında hiçbir şekilde Narin’i görmediklerini ifade etti.

Jandarma’nın tespit ettiği kamera görüntüsüne göre, amca Salim Güran’ın, kendi kullandığı araçla 18:59’da evlerinin olduğu bölgeden ayrılarak okulun önünden geçtiği tespit edildi.

12 dakikada neler yaşandı

Cuma Namazında Narin Için Dualar Edildi 3

Jandarma’nın tespit ettiği kamera görüntüsüne göre, amca Salim Güran’ın, kendi kullandığı araçla 18:59’da evlerinin olduğu bölgeden ayrılarak okulun önünden geçtiği tespit edildi.

Bu durumda Narin’in arkadaşı ile en son görüldüğü saat olan 18.47 ile amcanın köyden ayrıldığı 18.59 saati arasındaki 12 dakikada neler yaşandığını, Ankara’dan gelen profesyonel özel ekip ve jandarma ekipleri araştırıyor.

Mezarlıkta arama çalışması yapıldı

Mezarlikta Tarama Yapildi 5

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında mahalledeki mezarlıkta jandarma eşliğinde yer altı görüntüleme cihazıyla arama çalışmaları yapıldı.

Çalışmalarda kapsamında mahalleye giriş çıkış yapan araçlarda da arama çalışması yapılıp kayıt alınıyor.

Mezarlikta Tarama Yapildi 4

Kaynak: (Haber Merkezi)