Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, ülkenin kuzey, iç ve batı bölgelerinin parçalı bulutlu, yer yer çok bulutlu olması bekleniyor. Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Afyonkarahisar, Adana, Osmaniye, Ankara, Eskişehir, Sivas, Kayseri, Niğde, Tokat çevreleri, Ordu'nun doğu ilçeleri, Malatya, Konya ve Hatay’ın batı ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçeceği öngörülüyor.

Yağışların Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Batı Akdeniz’in doğusunun iç kesimleri ve Konya'nın batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Marmara’nın güneyi ile Kuzey ve Kıyı Ege’de kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi öngörülüyor.

Odatv Image 98 6050Bd4E0Aa64C

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege'de yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

20 İLDE SARI ALARM

Meteoroloji bugün “Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Artvin, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, Mersin, Kars, Konya, Kahramanmaraş, Rize, Trabzon, Bayburt, Ardahan, Osmaniye” için sarı kodlu uyarıda bulundu.

Resim B3Ce5474

YARIN 6 İLDE SARI ALARM

Yarın için ise “Artvin, Erzurum, Gümüşhane, Kars, Bayburt, Ardahan” illerinde sarı alarm verildi.

GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLARA DİKKAT

Son meteorolojik değerlendirmelere göre, bugün öğleden sonra Eskişehir ve Afyonkarahisar çevreleri ile Isparta'nın doğusu, Konya'nın batısı ve kuzeyi ile Ankara'nın batısında ve güneyinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR

15.07.2024 Pazartesi günü Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri ile Artvin'in güneyinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden sonra etkisini artırarak akşam saatlerine kadar aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Resim 5C708475

AKDENİZ'İN İÇ KESİMLERİ İÇİN UYARI

Antalya'nın doğusunun iç kesimleri, Kahramanmaraş'ın ve Hatay'ın batısı, Adana'nın ve Mersin'in iç kesimleri ile Osmaniye çevrelerinde bugün beklenen gök gürültülü sağanak yağışların öğleden sonra etkisini artırarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Bazı illerde beklenen hava durumu ve günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu, kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32°C

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 24°C

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 36°C

Adana: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 35°C

Antalya: Parçalı, yer yer çok bulutlu, iç kesimleri öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 34°C

Samsun: Parçalı, yer yer çok bulutlu 33°C

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor 29°C

Erzurum: Parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, yağışların öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli olması bekleniyor 28°C

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 42°C

Editör: Murat Tanrıkulu