Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) son değerlendirmelerine göre; ülkenin kuzey ve doğu bölgeleri parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Karabük, Kastamonu, Tokat, Sivas ve Van çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Artvin ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Genel olarak hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor ve ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği öngörülüyor. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı, Kıyı Ege, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu’nun batısında ise kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Artvin ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden, ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Editör: Murat Tanrıkulu