Yağış ve Sıcaklık Tahminleri

Yurdun genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Marmara'nın kuzeyi ve doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz’in Toroslar bölgesi, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Ankara ve Çankırı çevreleri ile Eskişehir’in kuzeyinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Özellikle Karadeniz kıyıları ile Sakarya ve Bolu çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Kuzey ve batı bölgelerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde, iç ve güney kesimlerde ise normallerin 3-5 derece altında seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın batı bölgelerde kuzey ve kuzeybatıdan, Karadeniz ve doğu kesimlerde ise batı ve güneybatıdan hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

Sarı ve Turuncu Kodlu Uyarılar

Meteoroloji, özellikle kuvvetli yağış beklenen Bolu, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon, Karabük ve Düzce için sarı kodlu, Bartın ve Zonguldak için ise turuncu kodlu uyarıda bulundu. Bu bölgelerde yaşanabilecek sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği vurgulandı.

Kaynak: Haber Merkezi