Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, Kızıltepe ilçesi Yeni Mahalle Cumhuriyet Meydanı'nda trafik düzenlemesi amacıyla yön levhalarını yerleştirdi. Ancak meydanın girişinde kaldırıma monte edilen yön levhası, yer altından geçen elektrik şebekesine zarar verdi ve birçok iş yerinin elektriği kesildi. Ulaşım Daire Başkanlığı ekiplerine tepki gösteren esnaf, yaz sıcağında mağdur olduklarını belirtti.

A W245512 02

Cadde üzerinde kasap, fırın ve matbaa gibi işletme sahipleri, belediyenin elektrik şirketiyle koordineli bir şekilde çalışması gerektiğini ve mağduriyetlerinin acilen giderilmesini talep etti.

Kasap dükkanı işleten Ekrem Şeran, "Biz burada esnafız. Büyükşehir Belediye ekipleri geldi, burada levhaları yere çaktı. Yer altı kablosu kesildi. Kimse gelmiyor, kimse uğraşmıyor. Ben burada kasabım, etler hepsi kokacak" dedi.

Aynı cadde üzerinde ekmek fırını işleten Oktay Ergül ise, "Sabah belediye ekipleri geldi, yön levhalarını çaktı. Sabahtan beri elektriklerimiz gitti, bütün ekmeklerimiz fabrikada kaldı. Perişan olduk. Lütfen bu konuya bir çare bulalım" ifadelerini kullandı.

Esnafın arıza kaydı oluşturmasının ardından Dicle Elektrik arıza ekipleri bölgeye gelerek çalışmalara başladı.

A W245512 01

Kaynak: (İHA)