Dicle Elektrik Mardin'in Savur ilçesinde Sayaçların hane dışına çıkarılması çalışmalarına başladı. DEDAŞ'ın tutumuna tepki gösteren vatandaşlar ekip araçları ve onlara eşlik eden Jandarma'nın araçlarının önüne oturarak set kurdu.

Mardi̇n Sürgücü’nde Sayaç Gergi̇nli̇ği̇ 2

Sürgücü (Awîna) Bölgesinde elektrik sayaçlarının hane dışına çıkarılmasına karşı çıkan vatandaşlar, Dicle Elektrik ekipleri ile onlara eşlik eden kolluk kuvvetlerinin önünde set oluşturdu.

Yaşanan gerginliğe jandarma müdahale etti

Jandarma ekipleri ile beraber köye gelen Dicle Elektrik ekipleri, sayaçları direklerin üstüne almak istedi. Köylüler sayaçların direklere çıkarılmasına izin vermeyince gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginliğin ardından jandarmanın tazyikli su ve biber gazı kullanarak gruba müdahale ettiği iddia edildi.

Sürgücü Mahallesi’nde sayaçların hane dışına çıkarılması çalışmaları nedeniyle taraflar arasındaki tartışmaların dört günden bu yana devam ettiği öğrenildi.

DEM Partili Tanhan: “DEDAŞ zulmü devam ediyor”

Mardi̇n Sürgücü’nde Sayaç Gergi̇nli̇ği̇ 3

Sosyal medya hesabından yaşananlara dair bir video DEM Parti Mardin Milletvekili Kamuran Tanhan şu ifadeleri kullandı;

“Kürdistan’da DEDAŞ zulmü devam ediyor. Mardin’in Savur ilçesi Sürgücü köyünde, DEDAŞ’ın elektrik sayaçlarını direklere taşıma kararına karşı çıkan halka jandarma, TOMA'lar ve gaz bombalarıyla müdahale ediyor. Bu durum, baskının boyutunu gözler önüne seriyor”

Kaynak: (Haber Merkezi)