AFAD, Malatya merkezli büyük bir depremin meydan geldiğini duyurdu.

MERKEZ ÜSSÜ MALATYA'NIN KALE İLÇESİ

Merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan depremin büyüklüğü 5,9 olarak duyuruldu. Deprem yerin 10,7 km derinliğinde gerçekleşti.

 

ÇEVRE İLLERDE HİSSEDİLDİ

Saat 10:46’da meydana gelen deprem, Malatya’nın yanı sıra, Diyarbakır, Mardin, Batman, Bingöl, Şanlıurfa, Adıyaman gibi çevre illerde de şiddetli bir şekilde hissedildi.

AFAD: GELİŞMELERİ TAKİP EDİYORUZ

AFAD ‘tan yapılan açıklamada; “Malatya ilimizin Kale ilçesinde, saat 10.46’da 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz.” İfadeleri kullanıldı.

AFAD: “CAN VE MAL KAYBI BULUNMAMAKTADIR”

AFAD ‘tan yapılan açıklamada deprem sonrasında ilk belirlemelere göre can ve mal kaybının bulunmadığı belirtildi.

“Malatya ilimizin Kale ilçesinde saat 10.46’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibarıyla, can ve mal kaybı bulunmamaktadır.

Ekiplerimiz teyakkuz halinde olup, saha tarama çalışmaları devam etmektedir.

Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.”

BAŞKAN ER: ŞU AN OLUMSUZ DURUM YOK

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremde şu ana kadar olumsuz durum yaşanmadığını söyledi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Sami Er, "Depremden etkilenen tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Meydana gelen depremin hemen akabinde tüm ekiplerimiz saha taramalarını sürdürmektedir. Şu ana komuta merkezimize gelen herhangi bir olumsuz durum yoktur. Saha taramalarımız devam etmektedir" paylaşımını yaptı.

Kaynak: (Haber Merkezi)