1-Türkiye'nin kadın nüfusu 2026'da erkekleri geçecek

Türkiye'de kadın nüfusu, 86 yıl aranın ardından ilk kez 2026'da erkek nüfusunu geçecek.

Yıllardır değişmeyen erkek nüfus egemenliği 86 yıl sonra 2026'da kırılacak ve Türkiye'de kadın sayısı, erkek sayısını geçecek. Bu yılda nüfusun 86 milyon 654 bin 276'a ulaşacağı öngörülürken, erkek nüfusu 43 milyon 314 bin 221 ve kadın nüfusu da 43 milyon 340 bin 55 olacak. Kadın nüfusu, erkek nüfusundan 25 bin 834 fazla olacak.

2-İŞTE RİSKLİ İLLER

Doğu Anadolu Fay Hattı, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Elazığ, Bingöl, Muş'a kadar devam eder ve sonrasında Erzincan'dan itibaren Kuzey Anadolu Fay Hattı ile birleşir.

I M G 8485

3-BEŞİRİ-OSB YOLU ÜZERİNDEKİ SALONLAR MÜHÜRLENECEK

Batman’da 29 Temmuz’da 4 kişinin hayatını kaybettiği, önceki gün de 8 kişinin daha trafik kazasında yaralandığı Batman-Beşiri-Siirt karayolu ile ilgili Batman Valiliği, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve İl Özel İdare Genel Sekreterliği harekete geçti. Karayolunda orta refuj çalışmalarını inceleyen Vali Ekrem Canalp, karayolu üzerindeki 6 düğün salonunun mühürleneceğini belirtti. Batman çağdaş 

I M G 8486

4-İNTİHAR GİRİŞİMİ SON ANDA ÖNLENDİ

Batman’da bir şahıs henüz bilinmeyen bir nedenle Batman Çayı üzerindeki köprüden atlamak istedi. Şahsı belediye itfaiye ekipleri son anda tutarak, girişimi engelledi.batmancagsas

5-Batman'da yeni açılan okula verilen ad duygulandırdı

Batman'da yeni açılan bir ilkokula "Gazze Şehitleri" ismi verildiği öğrenildi.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Batman Şubesinden yapılan açıklamada, Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından alınan karar doğrultusunda, Tilmerç Mahallesi'nde yeni açılan bir okula "Gazze Şehitleri İlkokulu" adının verildiği bildirildi.

Kaynak: Haber Merkezi