Bismil Dernek binasında bir araya gelen Kaymakam Recep Hasar’ı Dernek başkanı Hasan Vural, Başkan Yardımcıları Ahmet Çelebi ve Ramazan Doğan ile Dernek yönetim kurulu ve üyeleri karşıladı. 

A10A7A46 96D0 425C 8C42 A959266Cad62

Dernek Başkanı Hasan Vural, Kanaat önderleri derneği hakkında bilgi verdi. 

Vural, Bismil Kanaat Önderleri Derneği 74 üyeden oluştuğunu şimdiye kadar en az 300 davayı barışla sonuçlandığını ifade etti. Dernek bünyesinde (A) ve (B) barış heyeti olmak üzere iki barış komisyonu bulunduğunu ifade etti. Başkan Hasan Vural, Dernek bünyesinde Yatırım komisyonu, Sağlık komisyonu ve Eğitim komisyonu bulunduğunu, üyelerin sadece Allah rızası için ilçe ve bölgesine hizmet ettiklerini söyledi. 

Vural, Derneğimizde her partide üyeler bulunduğunu, fakat dernek tüm partilere eşit mesafede hareket ettiğini söyledi. 
 

2917E13D Bcd6 4E52 B99E 1578B76E150A

DEVLET TÜM VATANDAŞINA EŞİT DAVRANIR 

Bismil’e yeni atanan Kaymakam Recep Hasar, yaptığı konuşmada, Devlet renksizdir, herkesin eşit mesafede tutmasını bilmesi gerekir. Biz bakarken gerçekten elinde tenceresi kaynıyor mu? kaynamıyor mu? Çocuğuna bir çorap alabiliyor mu? alamıyor mu? Biz bu şekilde bakıyoruz. Zaten bu şekilde baktığımız zaman da sosyolojik manada, içtimai manada birçok sorumluluğu da önüne geçmeye başlıyorsunuz. 

Ad886954 0E21 4F8E A022 E0C290D0D508

ZİYARETTE DERNEK BAŞKANI HASAN VURAL, İLÇENİN YEDİ SORUNU DİLE GETİRDİ

Başkan Vural, Bismil ilk etapta 7 sorunu şöyle dile getirdi. 

İşte sorunlar; 

1-Bismil’de Düğünlerde silah sıkması ciddi tehlike arz etmektedir. Bu konuda emniyet tedbirlerin artırılması konuları görüşüldü. 

2-Kum ocakların (Ambar) kaçak kum taşımaları, kum ocakları ile Ambar köyü muhtarı Abdullah Bahar ve Ambar vatandaşıda konuyu dile getirdi. 

3- Düğün masrafların çok olması nedeniyle gençlerin evlenmemesi, bu konuda ilçede bir komisyon kurularak, düğün masrafların azaltıcı tedbir ve kararlar alınması konusu görüşüldü.

4- Düğün salon fiyatların yüksek olması nedeniyle sabit bir fiyat kararnamesi oluşturulması; 

5-Madde bağımlılığı ile etkin mücadele edilmesi, madde bağımlılığı yaşı, ilkokula kadar düştüğünü, etkin mücadele ve STK ile Anna babalara uyarıcı bilgi ile, madde bağımlılığı gençleleri tespit edilerek, tedavi yolları araştırılması konular görüşüldü. 

Bismil Kaymakamı Recep Hasar, madde bağımlılığı ile mücadele Bismil’de en önemli konuların başında geldiğini ifade ederek, Gençlerimizi zehirleyenlere fırsat verilmeyeceğiz.  Dedi.

7-Bismil pamuğunun hem nemli toplanması ve hem fabrikada  kalitesini bozulduğunu ifade eden Kaymakam Recep Hasar, bununla ilgili, önümüzdeki günlerde Ziraat mühendisleri sahada olacağını, çünkü pamuk milli bir servettir. Devlet olarak her zaman, Çiftçimizin yanında olacağanı ifade etti. 

3A79Eee1 1F92 4F30 Aebe 5316D0Cb47Ed

Bismil Kaymakamı Recep Hasar, yaptığı konuşmada, 

Bizim özellikle sizleri, bizleri ötekileştirdiği insanlar, bu topluma bir maliyet olarak geri dönüyor. Birbirimizi ötekileştirme şansımız yok. Kafamızı döndüğümüz kadar insan kazanmak zorundayız. Dedi. 

Kaymakam Recep Hasar, Ülkemizde bazen bir karış toprak için birbirini öldürüyorlar, sonra kırk tane kuzu keseriz, koyun keseriz barışabilmek için. Maalesef böyle olmamalıdır. Dedi. 

Bismil Kanaat önderleri sadece Bismille değil, bölgeye hizmet ediyor olması ve şimdi kanaat önderi demek, bir ünvan, bir statü olduğunu ifade eden Kaymakam Recep Hasar, Orada ben kanaat önderiyim diyen insanın, ya da bu dernekte bulunan insanların toplumda bir karşılığı vardır. Sözü toplumda bir hüküm ifade eder. Barışın sağlanmasında tesiri olan, gücü olan cümleleri kurabilecek. Yaptırma olabilecek insanların kurduğu cümlelerdir. Haliyle bu ünvanı taşıyor olmak, taşıyabilmek de zor. Çünkü eğer ki siz kanaat önderiseniz, özel yaşantınıza, aile yaşantınıza her şey için dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü toplumun gözünün önünde olan, toplumun izlediği, takip ettiği insanların bir arada bulunduğu bir dernek, bir arada bulunduğu bir cemiyet. O yüzden bu 74 kişi de zaten toplumda karşılığı var ki bu derneği kurabiliyor, bu derneği ilan ettirebiliyor. Diye konuştu.

Kaymakam Recep Hasar, Cenab-ı Allah sizin gibi derneklerin sayısını artırsın. Çünkü bizim de Devlet olarak bazen müdahil olamadığımız konular oluyor, bunlara siz müdahil olmak zorunda kalıyorsunuz. Toplumda Arazi anlaşmazlığı, Kız kaçırma, Borç alacak ilişkisi, Neticede insanın yaşadığı yerde bu tarz sorunlar olabiliyor. İşte bu tür konularda vatandaşlar arasında yaptığınız barış, toplum açısında önemlidir. Diye konuştu. 

Cc7382Dc 7402 46Fd A5Ab 14F56Baf7623-1

Kanaat Önderleri Derneği Başkan ve üyeleri bu ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kaymakam Recep Hasar’a teşekkür ettiler.

Kaymakam Recep Hasar, önceliğimiz Devletimiz, ülkesini seven ve halkı için çalışan Dernek ve STK’ları Desteklerimi hiçbir zaman esirgemeyeceğim. Bu güzel gönüllülük yolunda başarılar” dedi.

Muhabir: Kamuran Turgay