Yeni düzenlemeye göre, yatırım yapanlara kadın veya genç istihdamı için ek sigorta primi işveren hissesi desteği verilecek.

İlave Sigorta Primi İşveren Hissesi (İSPİH) desteği, 29 Haziran 2021 tarihinden itibaren yapılan başvurular doğrultusunda alınan teşvik belgeleri çerçevesinde geçerli olacak.

Bu desteğin alınabilmesi için yatırımcıların, yatırım teşvik belgesinde yer alan sigorta primi işveren hissesi desteği süresinin bitiminden sonraki 3 ay içinde Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) başvurmaları gerekiyor.

Teşvik belgelerinde kayıtlı sigorta primi işveren hissesi desteğinden, kısmi süreli çalışma, rapor ya da ücretsiz izin gibi eksik günler hariç olmak üzere, toplamda 360 gün prim ödeme süresinden yararlanmış olan kadın ve genç çalışanlar (18 yaşını doldurmuş ve 26 yaşını geçmemiş olanlar) İSPİH desteği kapsamına alınacak.

Yararlanılacak destek miktarı, yatırımcının teşvik belgesinde belirtilen azami destek tutarını aşamayacak ve hesaplanan çalışan sayısı, teşvik belgesinde yer alan ilave istihdam sayısını geçemeyecek.

İSPİH desteğinden faydalanabilecek yatırımcıların firma adı, teşvik belgesi numarası, iş yeri sicil numarası, istihdam edilen kişi sayısı, vergi dairesi ve numarası, desteğin başlangıç dönemi ve süresi gibi bilgiler SGK tarafından her ay Bakanlığa bildirilecek.

Kaynak: Haber Merkezi