TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması Ödül Töreni'nde konuşan Altun, medya ve iletişim dünyasında yaşanan köklü değişimlere dikkat çekti. Türkiye'nin bu dönüşümlerde pasif değil, aktif bir rol oynaması gerektiğini vurgulayan Altun, dezenformasyonla mücadelede kamusal denetim ve düzenleme süreçlerinin önemine işaret etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bünyesinde kurulan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin bu amaçla kurulduğunu hatırlatan Altun, sosyal medya platformlarında daha etkin hukuki düzenlemelere ve caydırıcı tedbirlere ihtiyaç olduğunu söyledi.

Altun, "Sosyal medya platformları ne yazık ki şiddet, ırkçılık ve yabancı düşmanlığı gibi zararlı içeriklerin yayılmasına göz yummakta. Bu platformlar, toplumsal kutuplaşmayı körükleyen içeriklerin yayılmasını teşvik ediyor," diye konuştu.

İletişim Başkanı, medya kuruluşlarının da sorumlu yayıncılık ilkeleri çerçevesinde hareket etmeleri gerektiğini belirterek, geleneksel medyanın sosyal medya kaynaklı şiddet ve kötülüğü dramatize ederek yaymaması gerektiğini ifade etti.

Altun, ayrıca İsrail'in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırılara dikkat çekerek, Batı medyasının ve hükümetlerinin bu süreçte İsrail'in savaş suçlarına destek verdiğini vurguladı. İsrail'in Türk gazetecileri hedef aldığını ve Gazze'de 200’e yakın gazetecinin hayatını kaybettiğini belirtti. "Gazeteciler ve aileleri bu zulümden kaçamıyor, İsrail'in bu cürümlerini örtbas etme çabalarına tanık oluyoruz," dedi.

Kaynak: Haber Merkezi