Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunan Kuzey Ankara Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan HÜDA PAR'ın 5'inci Olağan Büyük Kongresinde Genel İdare İstişare ve Disiplin Kurullarında yer alan isimler açıklandı.

Hüda Par 5'Inci Olağan Büyük Kongresini Gerçekleştirdi 1

HÜDA PAR’ın "Adil Sistem Hakça Paylaşım" sloganıyla düzenlenen kongrede tek liste ile seçime gidildi. Kongrede HÜDA PAR Genel Başkanlığına Zekeriya Yapıcıoğlu seçildi.

Kongre Divan Başkanı Mehmet Karadağ, seçim sonuçlarına göre geçerli oyların tamamını alan Yapıcıoğlu'nun HÜDA PAR Genel Başkanlığına seçildiğini duyurdu.

Hüda Par 5'Inci Olağan Büyük Kongresini Gerçekleştirdi 3

Kongrenin ardından Genel İdare İstişare ve Disiplin Kurullarında yer alan isimler de belirlendi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin 5. Olağan Büyük Kongresinde yaptığı konuşmada, "Memleketin HÜDA PAR’a ihtiyacı var çünkü HÜDA PAR küresel güçler ve onlara bağlı güç odaklarından icazet alma ihtiyacı hissetmeyen; 'Allah bize yeter' diyen bir siyasi harekettir." diye konuştu.

Hüda Par 5'Inci Olağan Büyük Kongresini Gerçekleştirdi 2

"Hep birlikte emperyalizme hayır diyelim"

HÜDA PAR'ın, bir medeniyet projesi olduğuna dikkat çeken, insanlığı yeniden medeniyetle buluşturma gayreti ve bir iyilik hareketi olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu,  "Bu medeniyet ve iyilik hareketi içinde yer alanları, ona destek verenleri, onun için dua edenleri tebrik ediyorum. Var olun, daim olun… Omuz omuza verelim, yanlışa karşı duralım, iyiliğin, iyinin yanında hep birlikte yeni bir dünya inşa edelim. Allah’ın izni ve inayetiyle başaracağız. Hep birlikte emperyalizme hayır diyelim, faşizme hayır diyelim, kapitalizme hayır diyelim. İlahlık taslayanlara LA diyelim. Hakkın, adaletin, sosyal adaletin, iyiliğin, birliğin yanında duralım." şeklinde konuştu.

Hüda Par 5'Inci Olağan Büyük Kongresini Gerçekleştirdi 5

"Siyonizm, çağın vahşetidir"

Gazze soykırımına işaret eden Yapıcıoğlu, "Gazze’de vahşet var, moderni de aşan postmodern bir vahşet!  Siyonizm, çağın vahşetidir, tarihteki vahşetlerin postmodern bir tasarımıdır. Siyonistler, soykırım yapıyor ve insanlıktan, bu soykırımı desteklemelerini ya da ona sessiz kalmalarını talep ediyorlar. Biz ne destek olacağız ne de sessiz kalacağız.  İşte buradan bir kez daha haykırıyoruz: Siyonizm, çağın en büyük terörizmidir. Filistin’de, özelde Gazze’de yaşanan, pek çok birleşeni olan küresel bir terörizmdir. Siyonistler bu küresel birleşenlerin silahlı kanadıdır.  Kimisi bu vahşet için uluslararası sistem içinde zemin hazırladı, kimisi personel imkânı sağladı, kimisi para veriyor. Siyonistler, sırtlarını onlara dayamış, gözlerimizin önünde soykırım yapıyor.  Küresel terör, ancak küresel bir dayanışma ile bertaraf edilir. Çağrımız önce Müslümanlara, sonra bütün insanlığadır." değerlendirmesinde bulundu.

Hüda Par 5'Inci Olağan Büyük Kongresini Gerçekleştirdi 4

"Vahşete karşı insanlık mücadelesinin bir birleşeni olalım"

 

Yapıcıoğlu, "Gelin, konumununuz ne olursa olsun bu küresel terörün bir bileşeni veya sessiz seyircisi olmayacağımızı hep birlikte haykıralım. Bu vahşete karşı insanlık mücadelesinin bir birleşeni olalım. Biz, birlikte hareket edersek onlar, pes etmek zorunda kalacaklar. BM, gördüğünüz gibi iş görmüyor. Tabiri caizse biz, kendi insanlık birleşik kuvvetlerimizi kuralım. Müslümanlara da diyoruz ki bugün her tür kaprisimizden, küçük çıkarlardan kendimizi kurtaralım. Kendisini yenen, dünyayı yener. Gelin önce nefislerimizi yenelim.  Birliğimiz dağılınca rüzgarımız dinmiş, rüzgarımız dinince dünya nefessiz kalmış, gelin dünyada hep beraber bir İslam rüzgârı estirelim. Dünyaya yeniden nefes verelim. Bugün Müslümanların birlikte hareket etmesi, sadece bir inanç meselesi değildir. Aynı zamanda coğrafyamızın istiladan ve istila tehdidinden kurtulması için tek makul yoldur." diye ekledi.

Hüda Par 5'Inci Olağan Büyük Kongresini Gerçekleştirdi 6

Siyonizmin, farklı şekillerde ve farklı boyutlarda da olsa esasen Avrupa ve Amerika halkları da dâhil bütün insanlığı mağdur ve tehdit ettiğini belirten Yapıcıoğlu, "Bugün fikir hürriyeti, inancını yaşama hürriyeti, basın hürriyeti, seyahat hürriyeti, çalışma hakkı, ticari hürriyet gibi hak ve hürriyetlerin tamamı küresel siyonist emperyalizmin tehdidi altındadır.  İnsanlık, bir sorunun farkında ama bir çıkış yolu bulamadığı için sorunu tam dillendirmekten imtina ediyor.  Biz, az çok bir araya gelirsek insanlığa da umut oluruz, Avrupa, Afrika, Güney Amerika, Asya halkları için biri çıkış yolu vesilesi oluruz. Gazze’nin dünyada uyandırdığı yankı ve oluşturduğu protestoların bunu müjdeleyen bir yanı vardır. Bunun sürdürmek gerekir." diye konuştu.

Hüda Par 5'Inci Olağan Büyük Kongresini Gerçekleştirdi 7

Kaynak: (Haber Merkezi)