Erbaş, Mekke’deki Din Hizmetleri Ataşelik Binası’nda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Hac ibadetinin bir davet olduğunu ve amacının insanları hakikatle buluşturmak olduğunu vurgulayan Erbaş, "Hac, bir öze dönüş fırsatıdır; arınma ve yenilenme iklimidir. İnsanların, Rabbine yönelerek samimi tövbe ve dualarla ilahi affa mazhar olma yolculuğudur." şeklinde konuştu.

Haccın zorlu bir ibadet olduğunu belirten Erbaş, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak vatandaşlarımızın hac ibadetini en güzel şekilde yerine getirmeleri ve sağ salim evlerine dönmeleri için azami çaba sarf ediyoruz. Hac ibadetini bir irşat ve eğitim sürecine dönüştürmek istiyoruz. Bu amaçla, en yetkin hocalarımızdan 76 kişilik özel bir irşat ekibimiz, 430 kadın irşat görevlimiz, 378 kafile başkanı ve 1736 din görevlisi hocamızla irşat faaliyetleri yürütüyoruz. Mekke ve Medine’de toplam 4 bin 128 kişilik bir ekiple hacılarımıza hizmet veriyoruz. Ayrıca, 503 kişilik bir sağlık ekibimiz de hizmet sunmaktadır." dedi.

Erbaş, 2024 hac organizasyonu kapsamında Türkiye’den gelen hacı adayları hakkında şu bilgileri paylaştı:

"Bu yıl 84 bin 942 vatandaşımız hac ibadeti için kutsal topraklara geliyor. Bu sayının yüzde 53’ü kadın, yüzde 47’si erkeklerden oluşuyor. Bugün itibariyle hacı adaylarımızın çoğunluğu Mekke ve Medine’ye ulaşmış durumda. Birkaç gün içinde tüm hacı adaylarımız kutsal topraklara varmış olacak. Bu yıl hacca gelen vatandaşlarımızın yaş ortalaması 60. Şu ana kadar hac sırasında kutsal topraklarda bulunan 7 vatandaşımız vefat etti. Hepsine Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Mekanları cennet, dereceleri ali olsun."

Vatandaşların hac ibadetini en iyi şekilde yapabilmesi için Suudi Arabistan hac bakanlığıyla iş birliği içinde olduklarını belirten Erbaş, "Mekke Yolu" projesiyle vatandaşların havaalanında bekletilmeden intikallerinin sağlandığını ifade etti.

Kaynak: (Haber Merkezi)