AB Komisyonu, genetik olarak değiştirilmiş iki mısır çeşidine onay verdi ve başka bir genetik modifikasyonlu mısır türünün gıda ve hayvan yemi olarak kullanım iznini yenilediğini duyurdu.

Komisyon'un açıklamasında, genetik olarak modifiye edilmiş mısır çeşitlerinin sadece gıda ve hayvan yemi olarak ithal edilebileceği, AB ülkelerinde yetiştirilmesine izin verilmediği vurgulandı.

Onaylanan mısır çeşitlerinin, insan ve hayvan sağlığı ile çevre korumasını yüksek düzeyde sağlamak için kapsamlı ve sıkı bir değerlendirme sürecinden geçtiği belirtildi. Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi'nin de bu mısır çeşitlerinin geleneksel muadilleri kadar güvenli olduğuna dair olumlu bilimsel değerlendirme yaptığı hatırlatıldı.

Açıklamada ayrıca, mısır çeşitlerine verilen izinlerin 10 yıl boyunca geçerli olacağı ve genetik olarak modifiye edilmiş mısırdan üretilen her ürünün AB'nin sıkı etiketleme ve izleme kurallarına tabi olacağı bildirildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ