Morales, Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu "B+"dan "BB-"ye yükseltme kararının ardından yaptığı açıklamada, seçimlerin ardından ekonomi politikalarındaki değişikliklerin ülkenin kredi görünümünü iyileştirdiğini söyledi.

Türkiye'nin ekonomik kırılganlıklarının düzelmeye başladığını ifade eden Morales, uluslararası rezervlerin artış gösterdiğini ve dolarizasyonun azalmasıyla birlikte ekonomide pozitif gelişmeler yaşandığını vurguladı. Türkiye'de enflasyonun bu yıl yüzde 43'e, gelecek yıl ise yüzde 21'e gerilemesini beklediklerini belirten Morales, enflasyon baskılarının azaldığını, ancak hanehalkı ve firmaların enflasyon beklentilerinin daha yavaş düşeceğini öngördüklerini dile getirdi.

Fitch analisti, Türkiye ekonomisinde 2025'te net ihracata dayalı bir büyüme modeliyle dengenin sağlanacağını ifade ederek, bu yıl büyüme oranının yüzde 3,5, 2025'te ise yüzde 2,8 olmasını beklediklerini söyledi. Morales ayrıca, para politikasındaki sıkı duruşun enflasyon beklentilerinin iyileşmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi