Bakan Göktaş, şu anda 544 bin kişinin evde bakım hizmetinden faydalandığını belirtti. Evde Bakım Yardımı'nın 2006 yılında, engelli bireylerin aileleriyle birlikte desteklenmesini sağlamak amacıyla başlatıldığını vurguladı.

Engellilerin, aile ortamlarında bakım görmelerine öncelik verdiklerini ifade eden Göktaş, "Evde Bakım Yardımı ile engellilerin, aile bireyleriyle birlikte yaşayarak aile birliğini korumalarını destekliyoruz." dedi.

Bakan Göktaş, Evde Bakım Yardımı'nın, tam bağımlı yakınlarına bakan ailelerin desteklenmesi ve aile bütünlüğünün korunmasına katkı sağladığını belirtti. Ayrıca, engelli bireylerin eğitim, sağlık, istihdam gibi temel haklara tam erişimini sağlamak için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Bu kapsamda hak sahibi her birey için aylık 9 bin 77 TL ödeme yapıldığını açıklayan Göktaş, "Bu ay toplamda 4,9 milyar TL tutarındaki Evde Bakım Yardımı hesaplara yatırılmaya başlandı. 544 bin vatandaşımız bu yardımdan faydalanıyor. Türkiye Yüzyılı Vizyonumuz doğrultusunda, engelli haklarına yönelik sosyal yardımların sürdürülebilir ve şeffaf bir şekilde devam etmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımız ve aileleri için hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: İLKHA