İstanbul Arnavutköy’de 4 çocuk annesi S.G. (35), 2 yıldır boşanma aşamasında olduğu H. G. (40) tarafından sokak ortasında silahla başından vurularak öldürüldü. Eşini öldürdükten sonra başında bekleyen H.G, polis ekipleri tarafından güçlükle gözaltına alındı. H. G.’nin eşini vurduğu ve ardından gözaltına alındığı anlar saniye saniye kameraya yansıdı.

Olay, bugün saat 13.30 sıralarında Taşoluk Mahallesi Eslem Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, 35 yaşındaki S.G. ile 40 yaşındaki H.G. 2 yıldır boşanma aşamasındaydı ve ayrı yaşıyordu. S.G, babası H.G. ile birlikte kalan çocuklarını görmek için Arnavutköy'deki evine geldi. H.G, S. G'ye çocuklarını göstermeyince çift arasında tartışma çıktı. Sokağa kadar taşan tartışmada S.G. eşi H.G'den kaçarken ayağı takıldı ve düştü. Bu sırada bir el havaya ateş eden H.G, ardından S. G'yi başından silahla vurdu. Olayı görenler durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri olay yerine geldiğinde H.G’nin eşi S.G’nin başında beklediğini gördü. H.G. kafasına sıkmaya çalıştığı sırada polis ekipleri tarafından güçlükle gözaltına alındı. Sağlık ekiplerinin olay yerindeki incelemesinde 4 Çocuk annesi S.G’nin hayatını kaybettiği belirlendi. Olay yerindeki incelemenin ardından anne S. G'ni cenazesi otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Vatandaşlar Linç Etmek Istedi, Polis Güçlükle Gözaltına Aldı 3

DEHŞET ANLARI KAMERADA

S.G.'nin eşi tarafından sokak ortasında vurulduğu anları çevredeki vatandaşlar cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydetti. Görüntülerde, S.G’nin eşi H.G’den kaçmaya çalıştığı o sırada ayağının takıldığı ve yere düştüğü anlar yer alıyor. Eşi H.G. ise elinde silahla eşini yakalamaya çalışıyor. Daha sonra saldırgan eş, yere düşen S.G'ye iki el ateş ediyor. H. G'nin silahı bir süre tutukluk yapıyor. Silahı düzelten H.G, S.G’ye yerdeyken 1 el daha ateş ediyor ve ardından silahı kendi kafasına doğrultuyor. Bir süre yerde yatan S.G’nin başında bekleyen saldırgan olay yerine gelen polis ekipleri tarafından güçlükle gözaltına alınıyor. Öte yandan H.G’nin, S.G’ye ateş ederken bazı vatandaşların kamyonetin arkasına saklandığı, gelen ambulansın ise saldırganı elindeki silahla gördükten sonra geri çekilmek zorunda kaldığı görülüyor.

"KENDİ KAFASINA SIKAMADI, KEŞKE KENDİNE DE SIKSAYDI"

Vatandaşlar Linç Etmek Istedi, Polis Güçlükle Gözaltına Aldı 2

Görgü tanığı Orhan Güngör, "Bir ses geldi, baktım kadına iki el ateş etti. Kadın yere düştükten sonra mermiyi namluya bir daha verdi. Kafasına bir daha sıktı. Kendi kafasına silahı dayadı ama o kadar cesaretli olduğunu zannetmiyorum. Kendi kafasına sıkamadı, keşke kendine de sıksaydı. Olan bir insana oldu, yavrularına oldu. Allah insanlara akıl fikir versin" dedi.

"VATANDAŞLAR LİNÇ ETMEK İSTEDİ"

Vatandaşlar Linç Etmek Istedi, Polis Güçlükle Gözaltına Aldı 5

Çevre sakini Feyzullah Katmerlikaya, "Elinde silah olan kişi kimseyi yanına yaklaştırmıyordu. Tam o sırada orada insanlar da bekliyordu, polisler geldi. Kimseyi yanına yaklaştırmadığı için ambulans giremedi. Ekipler geldi, adamı gözaltına aldılar. Çevredeki vatandaşlar linç girişiminde bulunmak istedi. Polisler şüpheliyi vatandaşların elinden zor kurtardı" ifadelerine yer verdi.

"4 ÇOCUKLARI VAR"

Vatandaşlar Linç Etmek Istedi, Polis Güçlükle Gözaltına Aldı 8

Komşu Esra Kavaklı, "En üst katta yaşıyorlarmış kendileri. 4 çocukları var. Kadın ayrılmış herhalde kocasından, ayrıldıkları için olay da burada gerçekleşiyor. Merdivenlerden iniyorlar, adamda silah var. Çünkü başına 4 el ateş ettiği söyleniyor olay da tam olarak bu sokakta oluyor" diye konuştu.

"KADIN YALVARIYORDU KOCASINA"

Vatandaşlar Linç Etmek Istedi, Polis Güçlükle Gözaltına Aldı 6

Aynı sokakta yaşayan Aynur Kavaklı ise,"Kadın yalvarıyordu kocasına, 'Çocuklara ne olacak? Yapma, etme' diye. Kadını geri iterek sokağın başına kadar götürdü. Orada bir el havaya ateş etti 3 elde kadına sıktı. Çocuklar 'baba, baba' diye bağırıyordu, anne diye bağırmıyorlardı. Burada 2 tane adam gibi adam olsaydı o kadın bugün ölmezdi" ifadelerine yer verdi.

Vatandaşlar Linç Etmek Istedi, Polis Güçlükle Gözaltına Aldı 4

Vatandaşlar Linç Etmek Istedi, Polis Güçlükle Gözaltına Aldı 7

Kaynak: (DHA)