Açıklamasında şu ifadelere yer veren Erdoğan, "Son dönemde medya kuruluşlarımız, reyting kaygısıyla basın ilkelerini göz ardı eden, oldukça problemli bir yayın politikası izlemeye başladı" dedi.

Erdoğan, ifade tutanaklarından polis kayıtlarına, kaynağı belirsiz iddialara ve detayları belirsiz videolara kadar her türlü bilginin ekranlarda sergilenip, haber ve tartışma programlarında uzun saatler boyunca ele alındığını belirtti.

"Habercilik adı altında, ne yazık ki mağdurlar bir kez daha mağdur ediliyor. Cinayet gibi olaylar, ailelerin birlikte televizyon izlediği saatlerde en ince ayrıntısına kadar anlatılıyor," diyen Erdoğan, bu tür içeriklerdeki "sosyal öğrenme" etkisinin göz ardı edilmesinin kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Erdoğan, basının ve medyanın özgür olması gerektiğini ifade ederken, toplumsal olaylar karşısında sorumlu yayıncılık anlayışının da şart olduğunu belirtti. Ayrıca, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) bu konulara daha hassas yaklaşması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yargı organlarının bağımsız ve tarafsız bir şekilde çalışmasının yanı sıra, toplumda adalet duygusunu pekiştirmek için her türlü fedakarlığın yapıldığını ve gerekli desteğin verildiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA