Erbakan, partisinin genel merkezinde düzenlenen İl Başkanları Toplantısı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin şehadeti nedeniyle derin üzüntü duyduklarını belirten Erbakan, "İslam dünyası cesur bir dava adamını kaybetti. Ancak onun davası devam edecek ve daha güçlü bir şekilde sürdürülecektir. Kudüs ve Mescid-i Aksa bir gün özgürlüğüne kavuşacak, siyonizm ise mağlup olacak" şeklinde konuştu.

Siyonist rejim sözde Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik hakaret içeren sözlerini de şiddetle kınadığını ifade eden Erbakan, "Bu tür sözleri kesinlikle kabul etmiyoruz ve en güçlü şekilde kınıyoruz" dedi.

Erbakan, Malatya Kürecik'teki radar üssünün kapatılması gerektiğini vurgulayarak, "Kendi toprağımızda şehit kanıyla alınan radar üssü, siyonistlerin ve teröristlerin korunmasına hizmet ediyor. Bu duruma son verilmesi gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Ayrıca, 4 kişilik bir ailenin yoksulluktan kurtulabilmesi için aylık gelirinin 62 bin lira olması gerektiğini ifade eden Erbakan, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan borçlarıyla ilgili hükümeti eleştirdi. Belediyelere yönelik borç tahsilatının samimiyetsiz ve çifte standartlı bir uygulama olduğunu söyledi.

Sosyal medya platformları hakkında da açıklamalarda bulunan Erbakan, "Sosyal medya platformları maalesef siyonizmin kontrolünde. Kendi sosyal medya platformlarımızı kurmamız gerekiyor. Şu an bağımlı olduğumuz platformlarda erişim engelleri getirildiğinde, bu sorunu köklü bir şekilde çözmüş olmuyoruz" dedi.

Editör: Murat Tanrıkulu