Yarın yürürlüğe girecek olan düzenleme kapsamında Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) devreye alınacak. 1 Ocak 2025'ten itibaren zorunlu hale gelecek olan bu sistemle birlikte, emlak ilanları yalnızca taşınmaz sahibi, birinci derece akrabaları ya da taşınmazı yetkilendirilmiş emlak işletmeleri tarafından verilebilecek.

Konut Bina Kira Emlak Haber Daire Ev (4)-1

Emlakçılar Hazır

Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, emlakçıların "doğrulanmış ilan" uygulamasına hazırlıklarını tamamladığını belirtti. Taylan, düzenlemenin 1 Ocak 2025’e kadar zorunlu olmadığını, ancak bu süreçte eksiklerin tespit edilip giderileceğini ifade etti. Ayrıca, 70 bin emlakçı yetki belgesine sahipken, 20 bin emlakçı da belge almak için başvuru yapmış durumda.

Geciken Konut Tesliminde Kira Alacagi-1

Düzenlemenin Detayları

Vatandaşlar e-Devlet üzerinden taşınmazlarını yetkilendirerek emlakçılar aracılığıyla ilan verebilecek. Düzenleme hem satılık hem de kiralık taşınmazları kapsayacak. 15 Eylül’de başlayacak uygulama, 1 Ocak 2025’ten itibaren zorunlu hale gelecek ve yetki belgesi olmayan emlakçılar ilan veremeyecek.

Konut Bina Kira Emlak Haber Daire Ev (5)

Kaynak: AA