Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), 81 ilin yöresel lezzetlerinin sergilendiği Van Mutfak ve Gurme Fuarı'nda Diyarbakır'ı temsil etti. Fuar, coğrafi işaret tescilli ürünlerden yemeklere, bakliyattan hububata, baharatlardan yağlara, et ürünlerinden unlu mamullere, çikolatadan şekerlemeye kadar çeşitli ürün gruplarını bir araya getirdi. DTSO, ziyaretçilere Diyarbakır'a özgü lezzetlerden olan "nardan aşı" yemeğini ikram etti.
DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen fuar hakkında yaptığı açıklamada, fuarın gastronomi turizminin gelişimine katkı sağladığını vurgulayarak, "Günümüzde turizmi çeşitlendirmenin önemli olduğu bir dönemde, Diyarbakır kentini tanıtarak turizmdeki payını artırmayı ve farklı turist gruplarını çekmeyi amaçlıyoruz" dedi.
Kaya, Diyarbakır ve bölgeye özgü ürünleri hem ulusal hem de uluslararası platformlarda tanıtmaya devam edeceklerini belirterek, gastronomi turizminin yemek kültürü, yemek bilimi ve mutfak alışkanlıkları açısından önemli bir destinasyon haline geldiğini ifade etti.