Kerkhove, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen haftalık basın toplantısında yaptığı açıklamada, Kovid-19'un dünya genelinde hala yayılmaya devam ettiğini belirtti. "Gözetim sistemlerimizden elde edilen veriler, 84 ülkede Kovid-19 için pozitif test oranlarının son birkaç haftadır yükseldiğini gösteriyor. Genel olarak test pozitifliği yüzde 10'un üzerinde ancak bu oran bölgesel olarak değişiklik gösteriyor. Örneğin, Avrupa'da pozitiflik oranı yüzde 20'nin üzerine çıktı." dedi.

Kerkhove, Kovid-19'un yayılma seviyesinin rapor edilenden daha yüksek olduğunu ifade ederek, "Bu durum önemlidir çünkü virüs mutasyona uğramaya ve değişmeye devam ediyor. Bu da potansiyel olarak daha şiddetli bir virüsün, tespitlerimizden veya aşılama gibi tıbbi müdahalelerden kaçma olasılığını artırıyor." şeklinde konuştu.

Mevsim fark etmeksizin birçok ülkede Kovid-19 vakalarında artış yaşandığına dikkat çeken Kerkhove, Fransa'da düzenlenen Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda yarışan en az 40 sporcunun Kovid-19 test sonucunun pozitif olduğunu belirtti.

Editör: Murat Tanrıkulu