Bahar aylarında, ineklerin süt verimlerinin yüksek olduğu bir dönemde, günlük olarak 8 ton süt toplayarak yaklaşık 1 ton peynir üretiyorlar. Ancak yaz aylarında ineklerin süt verimleri düşerken, günlük 300 kilo peynir üretebiliyorlar. Bu üretim sayesinde köyde yaklaşık 10 kişiye istihdam sağlanıyor.
Zülfük Gümüş, köyden topladıkları sütleri hiçbir katkı maddesi kullanmadan doğal bir şekilde vatandaşlara sattıklarını belirtiyor. Ancak kargolara yetişemediklerini söylüyorlar. Gümüş, "20 yıldır mandıracıyım. İlçemizde 11 köyün sütünü toplayıp bulunduğumuz köye getirip mayalıyoruz. Bahar ayında 7-8 kişi çalışıyoruz. Şu anda 4 kişi çalışıyoruz. Bahar ayında süt fazla olduğu için 10 kişiye kadar da çalışabiliyoruz. Bahar ayında 7-8 ton süt topluyoruz, günlük 1 ton peynir üretiyoruz. Yaz aylarında ineklerin sütten kesilmesinden dolayı 2 tona kadar düşüyor, günde 300 kilo peynir üretiyoruz. Ürettiğimiz peynirleri Diyarbakır ve Türkiye'nin birçok iline kargoyla gönderebiliyoruz. Kargolarımız durmuyor, siparişlere yetişemiyoruz. Çeşitlerimiz çok. Lavaş, dil, ince örgü ve fitil çeşitlerini üretiyoruz. Köyden nasıl almışsak aynı şekilde vatandaşlarımıza sunuyoruz" diyor.