Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, lokanta, pastane ve imalathaneler başta olmak üzere, halkın doğrudan tükettiği gıda ürünlerinin üretildiği işletmelerde kontroller yaptı. Kent merkezi ve 17 ilçede yürütülen denetimler kapsamında birçok uygunsuz gıda maddesine el konuldu.
Denetimlerde, son kullanma tarihi geçmiş 80 kilogram kaçak çay, 452 litre süt, 68 kilogram unlu mamul, 15 kilogram kırmızı et, 25 kilogram tavuk eti, 27 kilogram etiketsiz ürün ve 4 koli yumurtaya el konuldu. Ayrıca, eksik gramajlı ekmek üreten işletmeler tespit edilerek yasal işlem uygulandı.
Halk sağlığı öncelikli
Sağlık Dairesi Başkanı Vahap Saçaklı, denetimlerin kesintisiz devam edeceğini belirterek, "Halkımızın sağlığını riske atan hiçbir uygulamaya izin vermeyeceğiz" dedi.
Ramazan ayı boyunca sıkı denetimlerin devam edeceği, vatandaşların güvenli gıdaya erişimini sağlamak için gerekli önlemlerin alınacağı vurgulandı.