Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından Zabıta Haftası kapsamında düzenlenen seminer, Ali Emiri Konferans Salonu'nda yapıldı. Seminerde "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği/Eşitsizliği", "Biyolojik Cinsiyet-Toplumsal Cinsiyet", "Toplumsal Cinsiyet Rolleri" ve "Cinsiyet Eşitliği İçin Neler Yapılabilir?" gibi başlıklar ele alındı.

Toplumsal Cinsiyet Rolleri Tartışıldı

Seminerde yapılan sunumda, toplumsal cinsiyetin tarihsel süreçler ve farklı kültürel bağlamlarda toplumun kadın ve erkeklere yüklediği roller ve sorumluluklar üzerindeki etkisi tartışıldı. Sunumda, toplumsal cinsiyetin erkek egemen sistemler tarafından yasalar, gelenekler ve göreneklerle nasıl sürdürüldüğü ve bu durumun ayrımcılığa yol açarak farklı bireyleri dışladığı vurgulandı.

Zabıta Personeline Toplumsal Cinsiyet Semineri Verildi2

'Değişim Bizimle Başlar' Mesajı Verildi

Sunumda ayrıca toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasında bireysel çabaların önemine dikkat çekildi. "Kendi düşünce ve davranışlarımızdaki eşitlikçi tutumlar, iş yaşamımıza ve sosyal ilişkilerimize olumlu yansır. Bu seminere katılarak, toplumsal cinsiyet eşitliğine katkıda bulunmak için önemli bir adım attınız. Elbette, cinsiyet eşitliğinin tam anlamıyla sağlanabilmesi için toplumsal düzeyde büyük değişikliklere ihtiyaç var. Ancak, bu değişim bizden başlamalı. Evde, işte ve günlük yaşamda adaletsizlikten kaçınmalı ve kendi algılarımızı, davranışlarımızı gözden geçirmeliyiz. Bu şekilde toplumu dönüştürmeye başlayabiliriz," denildi.

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, belediye personeline yönelik toplumsal cinsiyet eğitimlerini sürdürmeyi planlıyor.

Kaynak: DBB Bülten