Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı'nın liderliğinde toplanan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü ve Bağlar Belediyesi temsilcilerinin katıldığı toplantıda, ilgili kurumlar bir araya geldi.

Atılacak Önlemler Masaya Yatırıldı

Toplantıyı yöneten Sağlık Daire Başkanı Vahap Saçaklı, Besi Organize Sanayi Bölgesi'ndeki besi çiftlikleri, Mardin Yolu üzerindeki özel et entegre tesisleri ve biyogaz enerji firmalarının doğa ve insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerinin nasıl önleneceği konusunda görüşmeler yaptı. Kusurlu işletmelere karşı yasal sürecin başlatılmasına karar verildi.

Diyarbakır'da Sağlık Denetim Koordinasyonu İkinci Toplantısını Düzenledi3

Alınan kararlar doğrultusunda, her paydaş kurumdan ikişer kişilik ekipler oluşturulacak ve Besi Organize Sanayi Bölgesi belirli aralıklarla denetlenecek. İşletme sahipleri gerekli önlemleri almaları konusunda uyarılacak; uyarıları dikkate almayan işletmelere ise yasal süreçler uygulanacak.

Denetim Planları Belirlendi

Sağlık Denetim Komisyonu, Eylül ayı boyunca her 15 günde bir olmak üzere işletmelerde düzenli denetimler yapma kararı aldı.

Diyarbakır'da Sağlık Denetim Koordinasyonu İkinci Toplantısını Düzenledi2

Kaynak: DBB Bülten