Olay, 11 Temmuz gece saatlerinde Sur ilçesinde meydana geldi. Bir otel ile 28 Kasım 2015'te öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin eşi CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi'nin ailesine ait kafeye tabancayla ateş açılıp, tehditte bulunuldu. Çevredekilerin durumu bildirmesi ile olay yerine Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri sevk edildi.

Kolunda bulunan dövmeden tespit edildi

Diyarbakır'da Otel Ile Chp'li Vekilin Kafesine Silahlı Saldırıda Yeni Gelişme 1

Polis ekipleri, Kent Güvenlik Yönetimi Sistemleri (KGYS) ve çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Görüntülerde, ateş edenin kolunda dövme bulunan V.G. olduğu belirlendi. Ekipler, V.G. ile ona yardım eden U.Y. ve G.Ç.'yi gözaltına aldı.

Neden yaptığını açıkladı

Diyarbakır'da Otel Ile Chp'li Vekilin Kafesine Silahlı Saldırıda Yeni Gelişme 2

Emniyetteki ifadesinde V.G.'nin otel ve kafeye gelenlerin çok gürültü yaptıklarını, mahallenin düzenini bozduklarını iddia ederek, saldırıyı gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklandı.

Neler Yaşandı?

Saldırılar, 11 Temmuz akşamı Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde yaşandı. Cami Kebir Mahallesi'nde kafe ve otel olarak hizmet veren iki işyerine ses bombası ve silahlı saldırı düzenlendi.

Can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı olayla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince gözaltına alınan V.G, U.Y. ve G.Ç tutuklandı.

Diyarbakır'da Otel Ile Chp'li Vekilin Kafesine Silahlı Saldırıda Yeni Gelişme 3

Gürültü nedeniyle tehdit etmişti!

Zanlılardan V.G'nin söz konusu iş yerinin sahiplerini daha önce "gürültü yaptıkları" ve "mahallenin düzenini bozdukları" iddiasıyla tehdit ettiği belirlenmişti.

Diyarbakır'da Otel Ile Chp'li Vekilin Kafesine Silahlı Saldırıda Yeni Gelişme 4

Kaynak: (DHA)