Merkez Sur ilçesindeki İskenderpaşa Mahallesi'nde bulunan tarihi Anzele Suyu, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte yoğun ilgi gördü. Aşırı sıcaklara dayanamayan çocuklar, binlerce yıllık bu su kaynağında serinlemeye başladı. Çocuklar Anzele Suyu'nda yüzerken, bazı aileler gölgelik alanlarda serinlemeyi tercih ediyor, bazıları ise çocuklarıyla birlikte suya giriyor.

"Havuza girmek tehlikeli ve yasaktır" uyarısına aldırış etmeyen çocuklardan Poyraz Bilici (14), kolunun kırık olmasına rağmen suya girdiğini belirtti. Bilici,Diyarbakır’daki Anzele Suyu'nda arkadaşlarımla serinlemeye çalışıyoruz. Kolum kırık olmasına rağmen yüzüyorum. Sıcak havalarda su bizi serinletiyor” dedi.

A W221495 01

11 yaşındaki Ebubekir Güler ise, “Havalar çok sıcak olduğu için Anzele Suyu'na yüzmeye geldik. Her yıl mutlaka buraya geliyoruz. Akşamları da burası dolu oluyor” diye konuştu.

Çocuğunu serinletmek için Anzele Suyu'na getirdiğini söyleyen Faysal Elturak, boş zamanlarında çocuklarını mutlu etmeye çalıştığını ifade etti. Elturak, “Anzele Suyu çocukların eğlence alanı. Çocuğumu neredeyse her gün buraya getiriyorum. Çocuklar mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz. Çocuğumuz hem stres atmış oluyor. Akşam eve gittiğinde huzurla uyuyor, ertesi gün yine gelmek istiyor. Biz de fırsat buldukça çocuklarımızı mutlu etmeye çalışıyoruz” dedi.

A W221495 07

Editör: Basri Akaydın