Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, daha yeşil ve estetik bir Diyarbakır için kendi tesislerinde ürettiği yazlık mevsimlik çiçekler ve çalı grubu bitkilerini, Yenişehir, Kayapınar, Sur ve Bağlar ilçelerindeki refüjler ve kavşaklarda değerlendirmeye devam ediyor.

Ekipler, yerli ve yabancı turistlerin sıkça ziyaret ettiği İnönü Caddesi üzerinde bulunan Sur diplerinde peyzaj çalışması yürüttü. Bu çalışmalar kapsamında Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, İnönü Caddesi'nin Sur diplerindeki park alanını 3 bin 360 adet farklı tür ve renkte yazlık mevsimlik çiçeklerle süsledi.

10 (6)

Yazlık mevsimlik çiçeklerin daha görünür olmasını sağlamak için belirlenen alanlara piramit alev, top mazı, gül ve zakkum gibi çalı grubu bitkiler dikildi.

Kamışlo Bulvarı Çiçeklerle Süsleniyor

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Bağlar ilçesindeki havalimanı yolu olarak da bilinen Kamışlo Bulvarı'nın kavşak ve refüjlerinde çiçek ekim çalışmalarını sürdürüyor. Şu ana kadar farklı renklerde kadife ve zinnia türünde 12 bin adet yazlık mevsimlik çiçekle Kamışlo Bulvarı'nı süsleyen ekipler, çalışmalarına devam edecek.

12 (1)-1

26 Bin 500 Çiçek Toprakla Buluştu

Bağlar ilçesindeki Medine Bulvarı'nda da peyzaj çalışması gerçekleştirildi. Uzun süredir peyzaj çalışması yapılmayan alanları tercih eden ekipler, Medine Bulvarı'na farklı renklerde kadife ve zinnia türünde 26 bin 500 adet yazlık mevsimlik çiçek dikti.

Toplam 650 metre uzunluğundaki bulvarda yürütülen peyzaj çalışmasından önce ekipler, alanın bitki dikimine uygun hale gelmesi için toprak dolgu ve tesviye işlemlerini de tamamladı.

14 (1)-1

Ekipler, ilerleyen dönemde bulvarın daha estetik ve yeşil bir görünüme kavuşması için ağaçlandırma çalışmaları da gerçekleştirecek.

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, oluşturduğu çalışma planları doğrultusunda Yenişehir, Bağlar, Sur ve Kayapınar ilçelerindeki kavşak ve refüjlerde bitkilendirme çalışmalarını sürdürecek.

17-2

7 (5)

Kaynak: DBB Bülten