Ulaşım Daire Başkanlığı, güvenli ve konforlu ulaşımı sağlamak amacıyla vatandaşlardan gelen talepleri değerlendirip çözüm geliştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, 7 Ağustos'ta Benusen'de düzenlenen halk toplantısında vatandaşların dile getirdiği ulaşım sorununa çözüm üretildi.

Yeni başlatılan ring seferleri, Benusen'den şehir merkezine ulaşımı kolaylaştırmayı hedefliyor. 12 Temmuz Pazartesi günü saat 06.30'da başlayan seferler, gün boyunca saat başı devam edecek.

Benusen Dağkapi Arasinda Ücretsi̇z Ri̇ng Seferleri̇ Başladi2

Ring seferlerinin güzergahı Dağkapı, Eskihal ve Benusen olarak belirlendi.

İki Hizmet Bir Arada Başlatıldı

Ring seferleri ile ilgili olarak Benusen’e giden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Reşat Bakan, vatandaşlarla bir araya gelerek yapılacak hizmetler hakkında bilgilendirme yaptı. Bakan, Benusen'de her gün düzenli olarak iki hizmetin yürütüleceğini belirtti. Bu hizmetlerden biri ring seferleri, diğeri ise Yenişehir Belediyesi iş birliğiyle yürütülecek temizlik çalışmaları olacak.

Benusen Dağkapi Arasinda Ücretsi̇z Ri̇ng Seferleri̇ Başladi4

Bakan, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Benusen’de ring seferi ve temizlik çalışması olmak üzere iki hizmeti birden başlatıyoruz. Ring seferi Dağkapı ile Benusen arasında her gün ücretsiz olarak sunulacak. Ayrıca Benusen semti günlük olarak temizlenecek ve kirlilik ortadan kaldırılacak.”

Vatandaşlar Memnuniyetlerini Dile Getirdi

Ücretsiz ring seferlerinin başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Şehitlik Mahallesi Muhtarı Sadiye Sebat, “Benusen halkı ücretsiz ring seferleri talep ediyordu. Bu talebi Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’na ilettik. Onlar da talepleri değerlendirip, seferlerin başlamasını sağladılar. Bugün uygulama hayata geçti” şeklinde konuştu.

Mahalle sakinlerinden Seyfettin Ayazlı da, “Benusen halkı olarak otobüs ve dolmuş talebimizi muhtarımız aracılığıyla belediyeye ilettik. Hızla bir çözüm üretildi ve araç tahsis edildi. Benusen halkı olarak çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Benusen Dağkapi Arasinda Ücretsi̇z Ri̇ng Seferleri̇ Başladi3

Kaynak: DBB Bülten