9,5 Kilometrelik Kozan-Sati Yolu Tamamlandı

Büyükşehir Belediyesi, Sur ilçesi kırsalında yer alan 9,5 kilometrelik Kozan-Sati grup yolunun yenileme çalışmalarını tamamladı. Bu kapsamda, yolun 5 kilometresi bitümlü sıcak karışımla (BSK), 4,5 kilometresi ise 1. ve 2. kat sathi kaplama ile modernize edildi. Yenilenen bu yol, Tanoğlu, Kozan, Sati, Hızırilyas, Kartaltepe, Sarıtoprak ve diğer birçok mahalleye hizmet veriyor.

Diyarbakır’da 26 Mahalleye Hizmet Veren 24 Kilometrelik Yol Yenilendi3

14,5 Kilometrelik Oğlaklı Grup Yolu Modernize Edildi

Bağlar ilçe merkezinden Şanlıurfa il sınırına kadar uzanan 14,5 kilometrelik Oğlaklı grup yolu da yenileme çalışmalarından geçirildi. Yolun 7,7 kilometresi BSK ile, 6,8 kilometresi ise 1. ve 2. kat sathi kaplama ile kaplanarak yenilendi. Bu yol, kış turizminin yoğun olduğu Karacadağ Kayak Merkezi'ne de hizmet veriyor.

Diyarbakır’da 26 Mahalleye Hizmet Veren 24 Kilometrelik Yol Yenilendi2

Yolların Geçtiği Mahalleler ve Mezralar

Oğlaklı grup yolundan faydalanan mahalleler arasında Oğlaklı, Övündüler, Yiğityolu, Sakallı ve Ortaören yer alırken, Mezrik, Karaduman ve Tokaçlı gibi birçok mezra da bu modernize edilmiş yoldan yararlanıyor.

Diyarbakır’da 26 Mahalleye Hizmet Veren 24 Kilometrelik Yol Yenilendi4

Trafik Güvenliği İçin Çizgi Çalışması Yapıldı

Yenilenen Kozan-Sati ve Oğlaklı grup yollarında trafik güvenliğini artırmak amacıyla çizgi çalışmaları da gerçekleştirildi. Bu çalışmalar, sürücülere güvenli bir seyahat sunmayı hedefliyor.

Diyarbakır’da 26 Mahalleye Hizmet Veren 24 Kilometrelik Yol Yenilendi5

Kaynak: DBB Bülten