Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na bağlı olan DBŞT, 20 Eylül'de perdelerini açacak. Miguel de Cervantes'in ünlü eseri Don Kixot, Ferhat Keskin tarafından Kürtçeye uyarlanarak sahneye taşındı. Ferhat Keskin'in yönettiği oyun, 20 Eylül Cuma günü saat 19.30'da Çand Amed Kültür ve Kongre Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak. Oyun, her cuma ve cumartesi akşamı saat 19.30'da sahnelenmeye devam edecek.

Oyuncular Yenilikçi Yöntemler Kullanıyor

Oyunun başlıca rollerini Özcan Ateş, Şahabettin Dağ, Rezan Kaya, Elvan Koçer, Sena Özbey, Kevnar İnal ve Şilan Alagöz üstleniyor. DBŞT oyuncuları, klasik eserleri sahneye uyarlarken yenilikçi yöntemler ve farklı tarzlar denemeye özen gösteriyor. Don Kixot’un Kürtçeye uyarlanmasında ise sadece metin çevirisine değil, eserin tüm kültürel boyutlarına dikkat edilerek bir adaptasyon süreci gerçekleştirildi.

Oyunun Hikayesi

Don Kixot, saf ve temiz kalpli bir şövalye olarak yel değirmenlerine karşı savaş açan ve erdem için mücadele eden bir karakteri merkezine alıyor. 1600'lü yıllarda duygusal aklın yerini analitik düşüncenin almaya başladığı bir dönemde yazılan eser, Kixot’un ütopyasını da içeriyor. O, şövalyelerin insanlara yardım ettiği, tutsaklığın olmadığı, adil ve sevgi dolu bir dünya hayali kuruyor ve bu hayali gerçekleştirmek için mücadele ediyor.

3 (25)

Kaynak: DBB Bülten